Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjer

 

Du kender sikkert eventyret
Der var engang … og de levede lykkeligt til deres dages ende.
Så snart du hører disse ord, ved du, at her er et eventyr. I eventyr sker der ting, som ikke kan ske i virkeligheden. Dyrene kan tale, og der findes drager og andre mystiske skabninger. I eventyrene bor der eventyrfigurer, for eksempel konger, dronninger, hekse og trolde. Der er gode og onde væsner, og det er altid de gode, der vinder.Folkeeventyr findes i alle lande. Billedet er fra det norske folkeeventyr Isbjørnen Kong Valemon

Folkeeventyr
Folkeeventyr var mundtlige fortællinger, som man underholdt sig med for flere hundrede år siden. Folkeeventyrene gik fra mund til mund og blev fortalt videre – lidt på samme måde som de vandrehistorier og vittigheder, vi fortæller videre til hinanden i dag. På et tidspunkt begyndte man at skrive eventyrene ned.

Eventyret er omkring jer

Det er godt at vide noget om eventyr, fordi eventyret er overalt omkring os. Også i computerspil og film. Når man lærer eventyrets byggeklodser at kende, kan man bedre forstå handlingen i de historier, der bruger træk fra eventyret. Eventyrklodser kan nemlig bruges til rigtig meget.