Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjer

En skæv vinkel på verden

Har du prøvet at kigge på spejlbilledet i en blank ske? Så har du måske bemærket, at det, du ser, er skævt og vender på hovedet. Det er lidt ligesom forfatteren Kim Fupz Aakesons tekster, der ofte viser livet og verden på en måde, som vi ikke lige selv havde tænkte på.Når vi læser Kim Fupz Aakesons tekster, må vi nogle gange gå i grublehjørnet for at forstå, hvad der egentlig er på færde i historien. Der kan være mange såkaldt ’tomme pladser’, som vi selv må udfylde. Og Fupz’ tekster stiller spørgsmål, som vi selv skal forsøge at besvare.

Og hvad er meningen med livet egentlig? At gå tur med sin hund? At lytte til musik? At køre rundt i en dyr sportsvogn? At få den nyeste iPhone? At have det godt med sin familie? Eller noget helt andet? Det er faktisk et stort spørgsmål, og flere af Kim Fupz Aakesons tekster kredser også om det.

Foto: Mikkel Bache


At have sans for mennesker og sprog

En skæv humor og et sprudlende hverdagssprog er typisk for Fupz’ fortællinger, som udfolder sig i både film, noveller, romaner og billedbøger. Kim Fupz Aakeson er af nogen blevet kaldt et multigeni, fordi han mestrer så mange genrer, og fordi han er så produktiv. Mon du allerede kender nogle af hans bøger eller film?