Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjer
I 2017 fejrer en dreng, som kaldes Lille Virgil, 50 års fødselsdag – ja, du læste rigtigt! Drengen, som du måske kender, er en karakter i en bog af forfatteren Ole Lund Kirkegaard. De sidste 50 år har børn og unge læst bøger af Ole Lund Kirkegaard, Louis Jensen, Kim Fupz Aakeson, Hanne Kvist, Josefine Ottesen og mange andre forfattere, som er dygtige til at skrive for børn og unge.

Hvad er vigtigt ved dansk børnelitteratur, set med dine øjne? Måske har dine forældre og bedsteforældre også haft fornøjelsen af at lære Lille Virgil at kende? I forløbet skal du bl.a. finde svar på følgende:

• Hvilke danske forfattere, kender du, som skriver for børn og unge? Husk, at bøgerne skal være udgivet inden for de sidste 50 år.

• Fra hvis synsvinkel bliver historierne oftest fortalt igennem? 

• Hvorfor er det vigtigt, at der fortsat udgives børnebøger for børn?


Fordybelse og innovation
Du skal altså læse, og fordybe dig i moderne danske børnelitteratur, som ikke er mere end 50 år gammel – du vælger selv, hvilke forfattere og bøger i samarbejde med din lærer.

Opgaven bagefter er, at du og dine klassekammerater skal skabe opmærksomhed omkring moderne dansk børnelitteratur på jeres skole. Og hvordan vil I så gribe det an?