Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjerDer er historier alle vegne, og forfatteren Peter Mouritzen går aldrig forbi en historie, når han passerer én på sin vej. 

Jeg kører i bil på motorvejen fra København på vej til en skoleturné i Slagelse bag en stor blokvogn med påskriften SÆRTRANSPORT. Jeg hugger straks ordet i to: SÆR TRANSPORT. Og se – der er en historie! Som jeg sandsynligvis aldrig får skrevet. Måske er den allerede færdig. Måske er den simpelthen ikke længere.

Kilde: fortaellingen.dk/interviews/peter-mouritzen
Her kommer I til at møde et udvalg af de historier, som Peter Mouritzen rent faktisk fik skrevet ned – og det er mange. Glæd jer til at møde en forfatter, der både kan få jer til at undres, grine og gyse.

Forsideillustration: Otto Dickmeiss (2011)

"Jeg kan lide at skrive en gyser, der virker. Jeg tror at alle, også større børn, har godt af at blive "gyst godt igennem", når det sker i en bog. Hvis man bliver bange, gør man sig tanker. Man bliver klogere på sig selv, når man er bange. Og man har først hjerte for andre mennesker, når man selv har prøvet at være "svag" og "lille". Vi forstår først musen, når vi selv har prøvet at krybe i et musehul!" - har forfatteren engang beskrevet det i et brev til en 5. klasse.