Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjer
Problemet
En del 12-13 årige stopper med at læse bøger på grund af manglende lyst. Det er et problem, da bøger kan give mange gode oplevelser og indsigt i andre måder at tænke på. Man kan fx læse om, hvordan andre føler og løser livets svære udfordringer, eller drømme sig væk i fantastiske universer.

Den manglende lyst til at læse er også et problem, fordi man kun bliver god til at læse ved at læse meget og jævnligt. Læsning skal helst opleves som let og ubesværet, og det sker kun, hvis man er i træning. Det at læse er noget af det vigtigste man skal være god til, da man kan læse sig til viden og indsigt i stort set alt.


Innovation og entreprenørskab i dansk
Problemet med den manglende læselyst skal I være med til at gøre noget ved. I skal udvikle, producere og gennemføre en læselyst-kampagne på jeres skole.

Colourbox


Plakater til en læsekampagne

I dette forløb skal I producere kampagneplakater. I den forbindelse skal I også skabe et fælles logo og et slogan, som skal være på alle plakaterne, så man let kan se, at de er en del af den samme kampagne. I skal målrette kampagnen mod en nærmere bestemt målgruppe, som I skal forestille jer ved at skabe en såkaldt 'persona', som er en beskrivelse af en fiktiv person fra målgruppen, som man kan have i tankerne, når man skaber kampagnens produkter.

Kampagne-plakaterne kan printes ud og hænges op udvalgte steder på skolen, fx på skolebiblioteket, og de kan også deles med andre via nettet. I skal altså finde ud af, hvad plakaterne skal handle om, hvordan de skal se ud, og hvor de skal deles med andre, og om plakaterne skal ledsages af andre tekster eller events.


Det er muligt at udvide forløbet ...

En kampagne kan formidles gennem mange typer af produkter, tiltag og happenings. Hvor omfattende jeres kampagne skal være, må I aftale med jeres lærer. 

Eleveksempel