Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjerSkriv, skriv, skriv den gode historie! 
Man behøver ikke at være en kendt forfatter for at skrive gode historier. I 2017 vandt to børn i Danmark en skrivekonkurrence, og deres historier udkom bagefter som rigtige bøger med illustrationer. 

500 ORD 2017: Prisen for bedste historie i kategorien 8-12 årige gik til Isak Weiss Brinks (11 år) for "En vinterhistorie", mens prisen for bedste historie i kategorien 13-16-årige gik til ”En sti af masker” skrevet af Theresa Andersen (13 år).
Udgivet af Gyldendal med illustrationer af Dina Gellert og Cato Thau-Jensen.
Vært ved prisoverrækkelsen var Micki Cheng fra DR Ultra.I dette forløb skal I skrive gode historier, og måske får I lyst til at deltage i en skrivekonkurrence. I vil få gode råd fra en rigtig forfatter, og I kan hente inspiration fra andre børns historier. I kan også hente ideer til jeres historier i den virkelige verden – og gøre dem til jeres egne fiktive historier, som andre måske kan lære noget af. 

At skrive en proces
At skrive er en også en arbejdsproces. Det vil sige, at I skal igennem forskellige faser, inden historien er færdig. I forløbet her skal I også arbejde med forskellige faser, fra I får en ide, til I har den helt færdige tekst.  Når jeres historier er færdige, skal I dele dem med hinanden og/eller med andre. Hvordan det skal gøres, skal I selv være med til at beslutte. 


At skrive med en makker
I forløbet skal I alle sammen skrive jeres helt egen historie, men I skal også arbejde sammen i skrivemakkerpar, som jeres lærer inddeler jer i. En skrivemakker kan hjælpe med at tage nogle af alle de valg, der skal tages, når man skriver historier. 

I jeres skrivemakkerpar skal I hjælpe hinanden med at få ideer til et godt handlingsforløb. I skal også undervejs fortælle hinanden, hvad der fungerer godt i historien, og give hinanden gode ideer til, hvordan historierne kan blive endnu bedre. 

Colourbox