Log ind
Værktøjer
Notesbog
Din egen notesbog
OrdApotek
Zoom ind på ordklasserne
Børnelitteraturens billeder
Se billede - find tekst
LæseCirkler
Redskab til aktiv læsning
DanskLex
Opslagsværk med danskfaglige begreber
SkoleTube
Direkte adgang til web 2.0-værktøjer

Om biblioteketBørnelitteraturen på banen

Biblioteket rummer et unikt udvalg af den bedste og mest undervisningsegnede børnelitteratur, foruden arbejdstekster, billeder og lyd. Teksterne er altid lige ved hånden. De er stort set alle printbare og hovedparten er indlæst af skuespillere. De illustrerede tekster vises som i-bøger, hvor man kan vælge at læse i-bogen som enkeltsider eller opslag (to sider). Tekster uden illustrationer læses i en fuldskærmslæser, med mulighed for at indstille skrifttype, baggrundsfarve og skriftstørrelse.

 
Colourbox

Lyt til teksterne
Langt de fleste skønlitterære tekster er indlæst af professionelle skuespillere. Eleverne har altså mulighed for at lytte til teksterne som alternativ til eller som støtte for læsningen. Disse tekster er markeret med ikonet "tekst + lyd" i Biblioteket. 
Ved læsning af langt de fleste fagtekster er der mulighed for at tilslutte oplæsning med syntetisk tale. Her kan eleven vælge at få teksten læst op fortløbende, eller eleven kan markere enkeltord eller afsnit til oplæsning.
 

Klassikere og ny børnelitteratur
Den nye børnelitteratur har en stor plads i biblioteket. Der er 50 helt nye tekster, udgivet inden for de sidste 10 år, og der vil løbende blive suppleret med nye titler.  Nogle titler i biblioteket overrasker og giver ny inspiration, andre vækker genkendelsens glæde – fx velkendte tekster af Kim Fupz Aakeson, Bent Haller m.fl. Biblioteket rummer også klassikere af forfattere som Ole Lund Kirkegaard og Halfdan Rasmussen, norske og svenske tekster, tekster af kanoniserede forfattere og den ældste litteratur som fx eventyr.


Mange tilgange
Teksterne taler ind i den hverdag og de problemstillinger, som optager eleverne på mellemtrinnet. Teksterne er valgt, så de vigtigste litterære genrer er repræsenteret, så de vigtigste børnelitterære forfattere er repræsenteret, og så en række essentielle temaer/emner er repræsenteret. Elever og lærer vælger således selv, hvilken indgang de ønsker til teksterne, når de i bibliotekets menu sorterer biblioteksteksterne.

 

 
Colourbox

Biblioteksteksterne kan læses i forlængelse af portalens didaktiserede undervisningsforløb eller uafhængigt heraf. Den store volumen gør det også muligt for læreren at tilrettelægge egne undervisningsforløb ud fra bibliotekets tekster.
Gå direkte til de færdige litteraturforløb.